Kees Verhaar presenteert “Een mooie dag” op langspeelplaat!

Kees Verhaar, de Rotterdamse componist van kinderliedjes, heeft voor het eerst een solo-album gemaakt. De LP “Een mooie dag” bevat 20 luisterliedjes voor jong en oud. Vanaf vrijdag 11 december is het album verkrijgbaar op vinyl en te beluisteren op de digitale platforms.

Naast zijn baan als muziekleraar bij Montessorischool Tuinstad, Montessorischool Kralingen en Jacob Maris, was Kees vanaf 1997 de oprichter en bevlogen dirigent van Kinderkoor Prettig Weekend. Met dit kinderkoor maakte hij een groot aantal CD’s waarop de kinderen zongen, dikwijls ondersteund door bekende Nederlanders. Bij het vijftienjarig bestaan van het koor kreeg Kees in het Oude Luxor de Erasmus Speld van burgemeester Aboutaleb. Een kroon op het werk met de kinderen.

Helaas moest Kees in 2017, mede om gezondheidsredenen, afscheid nemen van het kinderkoor. Een stille periode volgde, waarin Kees het maken van muziek erg miste. Samen met producer/arrangeur Mark Snijders (o.a. van de Hermes House Band) begon hij in 2019 met het wekelijks maken van tekstvideo’s voor de Prettig Weekend liedjes. Al snel werden er ook nieuwe liedjes opgenomen. Toen bekend werd dat Kees opa zou worden ontstond het plan om de kinderliedjes op een langspeelplaat uit te geven. En deze keer zingt hij alle liedjes zelf, voor zijn kleindochter Rosa.

Ook voor andere kinderen en volwassenen is het een feest om naar te luisteren. Alledaagse dingen worden in twintig kleine liedjes bezongen, en zijn gearrangeerd op een manier die toegankelijk, maar zeker niet kinderachtig is. De vier seizoenen, het kerstfeest, schoenen, de speeltuin en diverse huisdieren komen voorbij. Een aantal liedjes is inmiddels voorzien van vrolijke video’s waarin Kees, zijn oranje autootje en de hond Joep terugkerende elementen zijn.

De langspeelplaat is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar op vinyl. “Als je zo’n meesterwerk maakt dan moet je het ook vast kunnen houden. Kees’ generatie, de opa’s en oma’s van nu, zijn opgegroeid met platen. Die zijn veel dierbaarder dan wat de vluchtige streamingdiensten bieden.” Is de mening van producer Mark Snijders. “Deze LP geeft het gevoel van die mooie kinderplaten uit de jaren zeventig zoals Ja zuster nee zuster en Kinderen voor Kinderen. Inmiddels zijn de kleuren bruin en oranje weer helemaal in. Voor de mensen zonder platenspeler is alles online te beluisteren, maar een platenspeler met een LP van Kees is natuurlijk het mooiste Kerstcadeau!”

Image

Een mooie Kerstdag met Kees Verhaar!

In december verschijnt het album “Met Kerstmis ben ik blij” van Kees Verhaar. Een lang gekoesterde wens. Twaalf zelfgeschreven, originele kerstliedjes, opgenomen met producer Mark Snijders en diverse Rotterdamse artiesten en vrienden. Muzikale gasten als Joris Lutz, Esther Hart, Nancy Bruijs, Kiki van Deursen en Kinderkoor Prettig Weekend zingen de sterren van de hemel op de knalrode vinylplaat.

Het album zal gepresenteerd worden tijdens de Groene Kerstmarkt in Trompenburg Tuinen & Arboretum op zondag 11 december om 15:00. Samen met Mark Snijders en enkele gasten zal Kees een Kerstoptreden verzorgen in een sfeervolle setting. De kerstliedjes worden aangevuld met liedjes van het twee jaar geleden verschenen album “Een mooie dag”.

Kees Verhaar was jarenlang actief als dirigent van Kinderkoor Prettig Weekend. Hij schreef talloze liedjes die door het koor samen met bekende Nederlandse artiesten op CD werden gezet. Een paar jaar geleden stopte hij met het koor, maar het verlangen om muziek te maken bleef. Zijn solo LP “Een mooie dag” schreef hij naar aanleiding van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Liedjes voor jong en oud waarin de invloed van Ivo de Wijs, Annie Mg Schmidt en Herman van Veen te horen is. Door de productie van Mark Snijders (Hermes House Band) klinkt het geheel traditioneel, maar ook helemaal van deze tijd. En nu is er dan eindelijk een Kerst LP. Twaalf hartverwarmende, nieuwe Nederlandstalige kerstliedjes. “Met Kerstmis ben ik blij” zorgt voor een glimlach bij de luisteraar. Een vrolijk Rotterdams cadeau voor pakjesavond of onder de Kerstboom.

Op 25 november verschijnt de single “In een koude winter” op de streamingdiensten. Vanaf dat moment is de LP ook al in een beperkte, gesigneerde oplage te bestellen bij Kees Verhaar. Want wat is er leuker dan op Pakjesavond al de Kerstplaat van Kees te krijgen?

LP Presentatie Arboretum Trompenburg Aanvang 15:00 Honingerdijk 86 (beneden) Entree: voor de LP presentatie gelden de reguliere entreeprijzen. Maar er is altijd gratis toegang met Museumkaart, Rotterdampas en Jaarwandelkaart. Vrienden van Trompenburg hebben bovendien gratis toegang tot de kerstmarkt! Koop hier alvast een E-ticket

Voorafgaand aan de LP presentatie vinden meer optredens plaats. Kortom genoeg reden om te zorgen dat je op tijd bent!


Image

Waar is het album te koop?

Bestel de LP "Met kerstmis ben ik blij" bij kverhaar@kkprettigweekend.nl
Image
Boekhandel Amesz

Voorschoterlaan 145
3062 KM Rotterdam

Image
De Kleine Kapitein

Botersloot 173
3011 HE Rotterdam

Image
Slijterij Poot

Rododendronplein 2A
3053 ES Rotterdam Schiebroek

Stream "Een mooie dag"

Bekijk op YouTube

Deel met je vrienden